В отговор на протестите във вторник, водени от група, наречена

...
В отговор на протестите във вторник, водени от група, наречена
Коментари Харесай

Google уволни 28 служители заради протести срещу договор на компанията с Израел

В отговор на митингите във вторник, водени от група, наречена No Tech For Apartheid против Project Nimbus - договор за облачно предпазване (Cloud storage) с Израел на стойност 1,2 милиарда $, Гугъл уволни в сряда 28 чиновници, упрекнати в присъединяване в митингите, предава Анадолската организация (АА).

" Тази вечер Гугъл безсистемно уволни повече от две дузини чиновници , в това число тези измежду нас, които не участваха директно във вчерашните исторически, двустранни 10-часови седящи митинги ", се споделя в обява на X от No Tech For Apartheid.

Крис Ракоу, началник на световната сигурност на Гугъл, акцентира политиката на нулева приемливост на компанията към държанието на протестиращите в записка, изпратена до всички чиновници, която също се популяризира в обществените медии.

" Подобно държание няма място на нашето работно място и ние няма да го толерираме ", се споделя в известието.

" След следствие през днешния ден прекратихме работата на двадесет и осем чиновници, за които беше открито, че са забъркани. Ще продължим да проверяваме и ще предприемем нужните дейности ", се прибавя в известието.

В отговор No Tech For Apartheid осъди този ход, наричайки го " очевиден акт на възмездие ".

" Този ​​крещящ акт на възмездие е ясна индикация, че Гугъл цени своя контракт за 1,2 милиарда $ с геноцидното израелско държавно управление и войска повече от личните си служащи ", сподели групата.

Около 10 часа след началото на митингите полицията арестува групи от чиновници в офисите на компанията в Ню Йорк и Калифорния , заяви групата на X.

Уволненията, осъществени единствено часове откакто девет чиновници бяха арестувани от полицията по време на седящи митинги в Сънивейл, Калифорния, и офис в Ню Йорк, провокираха вълна от несъгласия в компанията и отвън нея.

Project Nimbus включва система за машинно образование, която разрешава предпазване на данни, събиране, разбор, идентифициране на претекстове и характерности от данни и прогнозиране на евентуални данни и претекстове.

Договорът за 1,2 милиарда $ за плана беше подписан през април 2021 година сред Израел и Гугъл и Amazon.

Израел разгласи през април 2021 година, че Гугъл и Amazon са спечелили огромния държавен търг, позволявайки на Израел да сътвори своите местни сървърни центрове за облачно предпазване.

Системата може да събира всички източници на данни , предоставени от Израел и неговите военни, в това число бази данни, запаси и даже източници за наблюдаване онлайн, като улични камери и дронове.
 Франция санкции Гугъл с 250 милиона евро
Франция санкции Гугъл с 250 милиона евро

Санкцията е наложена заради неспазване на задължения от страна на софтуерния гигант
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР