В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10

...
В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10
Коментари Харесай

МС: На 10 юни премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на ПСЮИЕ

В отговор на журналистически въпроси, Ви осведомяваме, че на 10 юни 2022 година министър председателят Кирил Петков взе участие в Солун във вечерята на високо ниво на Процеса на съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките сред страните от района, облекчение на транспортната и гранична инфраструктура са били измежду тематиките на диалог. Най-важно обаче е доверието сред страните, на фона на вилнеещата война на изток от нас, е било общото мнение на водачите.

Това обявиха от държавната пресслужба, откакто в общественото пространство се появиха фотоси от вечеря в солунски хотел на министър председателят Кирил Петков и началника на неговия кабинет Лена Бориславова. Пътуването е осъществено с държавен аероплан.

На срещата са участвали водачите на Албания, Босна и Херцеговина, България, Германия, Гърция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Хърватия, а също ръководителят на Европейския съвет.

Процесът на съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) е водещата политическа рамка за районно съдействие и главната районна платформа за европейска и евроатлантическа интеграция на Западните Балкани.

Тази самодейност е стартирана от България през 1996 и тази година Гърция е ротационен ръководител на ПСЮИЕ, допълват от Министерският съвет.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР