В отговор на енергийната криза Европейската комисия ще предложи да

...
В отговор на енергийната криза Европейската комисия ще предложи да
Коментари Харесай

ЕК ще предложи създаването на механизъм за общи покупки на газ в ЕС

В отговор на енергийната рецесия Европейската комисия ще предложи да се изследва основаването на механизъм за общи покупки на за попълване на стратегическите запаси на Европейски Съюз, както и да се вкарат краткосрочни ограничения в поддръжка на жителите и бизнеса. Това съобщи европейски дипломатически източник пред ТАСС в сряда, като акцентира, че тези въпроси ще бъдат повдигнати на срещата на върха на Европейски Съюз на 21-22 октомври.

„ Европейската комисия ще показа през днешния ден пакет от ограничения в отговор на енергийната рецесия, който ще включва краткосрочни целеви ограничения за поддръжка на потребителите на сила, както и пускане на полемики сред страните от Европейски Съюз по отношение на опцията за основаване на механизъм за общо закупуване на газ за попълване на стратегическите запаси. Обсъждането на тези въпроси ще бъде показано на Европейския съвет в края на октомври “, сподели той.
 Молдова се оглежда за незабавна доставка на газ през Румъния Молдова се оглежда за незабавна доставка на газ през Румъния
Молдовското държавно управление има намерение да се споразумее с Европейския съюз за спомагателни покупки на газ през прилежаща Румъния заради нам...

Предложенията на Европейската комисия за отговор на енергийната рецесия не включват рекомендации за връщане към дълготрайните контракти за доставки на газ от Русия на закрепени цени, сподели източникът, добавя организация Фокус. 

„ Тази опция не е включена в набора от принадлежности, които ще бъдат показани в сряда “, сподели дипломатът в отговор на въпрос за опцията за завръщане към необятно публикуваната процедура за подписване на дълготрайни контракти за доставка на тръбопроводен газ при закрепени цени от Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР