В отговор женски групи в региона организираха протести, за да

...
В отговор женски групи в региона организираха протести, за да
Коментари Харесай

Бруталните убийства на жени в страните от Западните Балкани предизвикват тревога и разкриват грешки в системата

В отговор женски групи в района проведоха митинги, с цел да привлекат публичното внимание и да изискат дейности. Те са основали линии за помощ и приюти за дами. Но деятелите упрекват управляващите, че не работят по-решително, с цел да защитят дамите и да се опълчват на културата на безотговорност.

Обществеността в Босна и в по-широкия район беше брутално разтърсена от действителността през август, когато жена в североизточния босненски град Градацац беше убита в главата от някогашния си сътрудник във видео онлайн в Instagram.

Убийството беше „ толкоз извънредно и толкоз трагично “, че „ отвори очите “, сподели Ядранка Миличевич от групата Cure (Girls).

На Западните Балкани, множеството страни са приели закони и разпореждания за битка с насилието против дами, само че използването остава непоследователно, споделят деятели.

Босна да вземем за пример беше измежду първите страни, утвърдили Истанбулската спогодба на Съвета на Европа за насилието против дами, само че от този момент казусът единствено се р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР