В отдел Икономическа полиция към Главна дирекция Национална полиция към

...
В отдел Икономическа полиция към Главна дирекция Национална полиция към
Коментари Харесай

МВР проверява главния прокурор Иван Гешев за корупция и злоупотреба с власт

В отдел " Икономическа полиция " към Главна дирекция " Национална полиция " към Министерството на вътрешните работи е формирана инспекция по сигнал, съдържащ данни за осъществени закононарушения от основният прокурор Иван Гешев. Вече се работи по инспекция та.

Това оповестява сигналоподателят Гражданско съдружие " БОЕЦ " на своя сайт. Информацията за образуването на инспекция та идва след публично запитване от страна на " БОЕЦ ".

Проверката е за корупция и корист с власт, оповестяват още " БОЕЦ ".

Съвместно следствие на уеб страницата за проверяваща журналистика Bird.bg и " БОЕЦ " извади на показ данни за присъединяване на основния прокурор Иван Гешев в скица за лишаване на бизнеси. От обява на Bird.bg става ясно, че съществуват съществени потвърждения и даже доказателства в обществените регистри, че на Георги Цолов Георгиев, производител на млечни артикули с марка " Жоси ".

" Това е значим резултат реализиран с доста старания. За първи път в най-новата ни история Министерство на вътрешните работи образува инспекция против настоящ основен прокурор ", пишат " БОЕЦ ".

Сигналът на " БОЕЦ " към Министерство на вътрешните работи е импортиран на 15 декември т.г. " Два дни по-късно имаме публично удостоверение, че по сигнала ни е формирана инспекция и към този момент се работи по нея ", се споделя в обявата на сдружението.

" През годините Борисов, Пеевски, Цацаров, Гешев и тяхното обграждане трансфораха Министерство на вътрешните работи в подчинена на прокуратурата и мафията бухалка за кавга с непримиримите и всички, които не одобряваха тяхната незаконна власт. Сега Министерство на вътрешните работи отхвърля тази взаимозависимост и посредством дейностите си има опция да покаже, че смяната се случва действително. Образуваната инспекция е подобен знак, а резултатите от нея ще са и изрично доказателство ", пишат още те.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР