В отчаянието си написах на премиера по Вайбър, че сме

...
В отчаянието си написах на премиера по Вайбър, че сме
Коментари Харесай

Учителката, извадила 50 деца от капана на лошо време: Писах на премиера, че сме в безизходица

„ В отчаянието си написах на премиера по Вайбър, че сме на гарата и са ни отменили влака. Връщаме се от есенен шампионат. Казах му, че сме в невъзможност “, описа преподавателката по информатика доктор Бисерка Йовчева в предаването „ 120 минути “.

Тя е началник на школа по информатика, която излъчва едни от най-хубавите информатици освен на национално, само че и на интернационално равнище.

Тя се надява, че към момента умее да е забавна и предизвикателна за децата

Преди седмица Бисерка Йовчева съумя да извади 50 деца от клопката на неприятното време, откакто те се оказаха блокирани на гарата в София в продължение на 4 часа без решение от страна на БДЖ. Тя се обажда на премиера Николай Денков, с цел да бъде открито различно решение за превоз.

„ Бяхме тук за постоянния народен есенен шампионат по информатика. Може да се каже, че в една от групите спечелихме тотално, само че се представихте във всички групи чудесно. Първата група потегли сполучливо, а ние с няколко други възпитаници останахме да получим премиите от шампионата. С нас бяха доста други деца от Северна България, които трябваше да се приберат с този трен. Шуменци бяха дребна част, само че останалите деца от Плевен, Варна, Разград, Търговище и Русе бяха на гарата. Съобщиха, че влакът се анулира, а ние знаехме, че другият трен върви. Пътят беше пристъпен. Казаха ни няма да пътува влакът, оправяйте се “, сподели тя.

Още първата година като студент стартира да замества своите учители от гимназията

Йовчева акцентира, че е имало и различен трен по-късно. „ Още тогава ни споделиха, че нашите билети не са за този трен и няма да ни ги презаверят, тъй като не е ясно дали ще има места. Репликата беше – „ отидете и се помолете на кондуктора той може и да ви качи “. И аз си показах по какъв начин с 50 деца ходя на перона и се апелирам. Намерих началника на промяната, с цел да приказвам с него, само че не го открих, сподели, че той няма да пристигна. Свързаха ме, само че сподели – „ оставете не намира “ “, изясни тя.

„ С министър Денков ни свързва едно дълго съдействие още от 2016 година, когато стартирахме европейската олимпиада по информатика. Той ми се обади след 5 минути и сподели, че по-късно иска ми се обади министър Гвоздейков, успокои ме, че ще приберем децата “, описа Йовчева.

„ Всеки, който ме познава може да каже, че това е специалността за мен “, споделя младата учителка Анастасия Сарафова

" Българското обучение не съумя да се реформира "

" Българското обучение не съумя да се реформира, а просто деградира по някакъв метод в устрема за промяна. Последните години прекомерно доста внимание се обръща на отчетността - на това един преподавател да рапортува какво тъкмо е приключил. Преди още доста години фокусът на българското обучение се размаза ", сподели тя.

Според нея главният фокус би трябвало да бъде концентриран в учителя и в неговите умения да работи.

Математици от Стара Загора покоряват интернационалните олимпиади и десетки надпревари

" Това, което върша не е в учебно заведение, а в школа и връзките сред възпитаник и преподавател са малко по-различни. По-скоро съм треньор и ние си приказваме като сътрудници. Някак си съумявам да накарам децата да заобичат това, което вършим ", изясни Йовчева.

" България е в топ 5 за всички времена по информатика и топ 1 по математическа филология. Децата са на извънредно високо интернационално равнище. Това олимпийско придвижване се крепи на плещите на доста малко запалянковци. Много мъчно набираме средства за тяхната подготовка. Необходими са средства за логистиката ", сподели тя.  

Ако желаете да подкрепите Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки - може да го извършите ТУК.

Целият роман за претърпяното - гледайте във видеото.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР