В остра и директна атака срещу главния прокурор Иван Гешев

...
В остра и директна атака срещу главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Кирил Петков в директна атака: Гешев е абсолютно компрометиран. Дори и в ЕС

В остра и директна офанзива против основния прокурор Иван Гешев влезе през днешния ден министър председателят Кирил Петков. " Прокуратурата в България не работи. Факт е, че Иван Гешев за мен е безусловно злепоставен. Вече даже на равнище Европейски съюз. ", съобщи той в изказване по време на годишния доклад на Министерството на вътрешните работи.

Той поздрави Министерство на вътрешните работи, че е на страната на народа и обърна внимание, че " сега се намираме във времена на смяна и всеки би трябвало да застане от страната на закона, на народа или от тази на статуквото, корупцията и недосегаемите. "

„ Това, в което се убедих в последната година, е че Министерство на вътрешните работи е институция, която избра и е част от институциите в България, които пък са от страната на закона и народа ”, сподели още той.

Петков поздрави Министерство на вътрешните работи и за това, че в страната ни е имало почтени избори. „ Ако това не се беше случило, в случай че имахме пазаруване на гласове, в случай че можеха локалните дерибеи да не престават да управляват огромна част от гласовете на българския народ, всички ние може би нямаше да сме тук през днешния ден ”, отбеляза той.

По думите му „ даже опозицията не може да каже нищо по този мотив ”. „ Факт е, че в българския парламент сега партиите са позиционирани по този начин, както българският народ ги е избрал ”, безапелационен бе Петков.

Трети привет насочи Петков към МВР и персонално към Бойко Рашков за това, че „ законността се връща в България ”. „ Няма я концепцията за недосегаемите. Никой не е над закона. Вече няма наши, няма ваши. Има закон, който би трябвало да се съблюдава ”, добави той.

Премиерът заявява, че държавното управление не се опасява. „ Не ни е боязън нито от хората на подземния свят, които имаха огромни връзки с предходната власт, нито от хората, които са били част от корупционния модел на предходната власт ”, добави той.

„ Ние сме рецесия след рецесия, откогато сме влезнали в това държавно управление. Но се оправяме. Това, което видях на границата, беше впечатляващо ”, отбеляза Петков, визирайки и обстановката с приемането на украинските бежанци у нас.

Според министър-председателя е имало бърза и добре структурирана организация. „ Едновременно с това доста бързо трябваше да вземем ограничения по отношение на националната сигурност, продоволствието на страната. Следене на наличността на горивата ”, добави той. 

След това прикани: „ Имаме още доста още работа ”. „ Факт е, че смяната е дълъг развой. Просто приканвам с същинска храброст, с възприятието, че България може да се промени, в случай че всеки един от нас вземе тази отговорност върху личните си рамене и дружно можем да го създадем ”, изясни той.

Според премиера от Министерство на вътрешните работи са ни посочили, че страхът към този момент е изостанал и „ оттук насетне законността е на челен ред ”. После означи, че ще се радва да работи с Министерство на вътрешните работи, до момента в който " България се трансформира в знак за правда. "

„ Когато се каже думичката „ корупция ”, към този момент България да не е най-корупмираната страна в Европейския съюз, а страната, която най-бързо е съумяла да почисти корупцията, когато всички ние сме решили, че това към този момент не може да се търпи ”, съобщи в заключение премиерът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР