В остър спор влязоха премиерът Бойко Борисов и министъра на

...
В остър спор влязоха премиерът Бойко Борисов и министъра на
Коментари Харесай

Премиерът и екоминистърът в остър спор заради парк “Рила“

В изострен спор влязоха министър председателят Бойко Борисов и министъра на околната среда Емил Димитров по тематиката за строителството в естествен парк "Рила ", под 7-те рилски езера.
Вчера по гледище на премиера министърът на околната среда спря осъществяването на плана.
Екоминистърът Димитров възрази против намесата на Борисов за прекъсването на плана, само че и той е безапелационен, че при построяването на туристическите пътеки не трябва да се употребява тежка техника.
"Лично аз ще съм доста благополучен да ги спрем и след една година да дойдете да кажете - но за какво ги няма тези пътеки. В целия свят е по този начин ", сподели той.
"Съберете се, седнете. Нали сякаш всички милеем ", сподели Борисов.
"Аз ще го замразя. По-достойните да го създадат по-късно ", отговори Димитров.
"Ами не го замразявайте. Покани ги и го направете като хората ", сподели Борисов.
"Направете нещо. Защо го вършиме? Вие през вчерашния ден приехте ангажимент да извършите нова дига по Черноморието. След “Алепу “ аз не знам какво иска ми се случи, в случай че се стартира тази година. Вие го възприемате, Вие го одобрявате и сега, в който стартираме да го изпълняваме, бумерангът се връща против нас: за какво го вършиме по този начин, а не другояче ", отвърна Димитров.
"Седнете на чай билков, липов. Вземете си мента, глог и валериан и отидете и направете, пари сме дали за Седемте Рилски езера горе, да станат хубост ", сподели още Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР