В основата на инцидента в Пирогов не е кислородната система

...
В основата на инцидента в Пирогов не е кислородната система
Коментари Харесай

Запалима смес причинила взрива в Пирогов

В основата на случая в " Пирогов " не е кислородната система във Второ вътрешно поделение, а запалима примес, чийто генезис се обяснява, оповестява bTV, базирайки се на полицията.

Няма пациенти във влошено положение след вчерашния гърмеж и последвал пожар.

Разследването на тежкия случай обаче е затруднено поради неналичието на очевидци.

" Кислородна бутилка не е гръмнала. Гръмнала е някаква запалима примес. Дали вследствие на непълното горене, в случай че е имало дюшек разпален, в допълнение обогатен с О2 и се е получило това, специалистите изрично ще го кажат ", съобщи шефът на пожарната гл. комисар Николай Николов.

От своя страна и. д. шефът на " Пирогов " проф. Николай Габровски призна, че има нарушавания на вътрешния ред от страна на пациенти.

Имаме доста сериозен проблем, тъй като ние сами разбираме, че не можем да ги глобяваме, изясни той.

Припомняме, към 3.45 часа през вчерашния ден в стая във Второ вътрешно поделение в " Пирогов " гърмеж на кислородна бутилка аргументи пожар. При случая починаха двама пациенти на 55 и 68 години, а в заплаха е бил живота на други 80.

Заради създалата се обстановка болничното заведение откри гореща линия за близки на пациенти от отделението, на която те могат да получат информация за положението им.

По време на съвещанието на министерския съвет министър председателят Бойко Борисов изрази вяра, че няма да се окаже, че в стаята се е пушело. По-късно стана ясно и че Столичната община е изпратила екипи на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ", както и екипи на основния проектант, които вземат участие в обследването на постройката.

Главният прокурор Сотир Цацаров подреди следователи от Национална следствена работа да проверяват пожара. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР