В осмия ден от протестите се очаква в центъра на

...
В осмия ден от протестите се очаква в центъра на
Коментари Харесай

Ден осми: Оставките на Борисов и Гешев са мираж

В осмия ден от митингите се чака в центъра на София да се съберат доста повече хора. За четвъртък бе разгласен митинг от гражданското съдружие " Боец ". Освен това ще се види ясно и реакцията на хората след оставките на тримата министри – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Едновременно с тяхното отдръпване от властта, което досега не е гласувано от Народното събрание, министър председателят Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев бяха безапелационни, че няма да си подават оставки.

Наред с това ръководещата коалиция, която сякаш е единна, излъчва разнопосочни сигнали. Сутринта министър председателят съобщи, че служебно държавно управление на президента Румен Радев е " парадокс ". Според него по този начин страната щяла да катастрофира незабавно. Затова Борисов се разгласи за " голям ремонт " на кабинета.

Няколко часа по-късно обаче военният министър Красимир Каракачанов разви и друга догадка. Според него разновидностите били два – или ново държавно управление, подкрепено от този парламент, или оставка и предварителни избори. Това директно опонира на визията на Борисов. Първо, той приказва за " ремонт " на кабинета. Второ, при оставка по закон не може да се мине без служебно държавно управление, назначено от президента.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР