В Осло на 87-годишния болен крал на Норвегия Харалд бе

...
В Осло на 87-годишния болен крал на Норвегия Харалд бе
Коментари Харесай

Имплантираха пейсмейкър на норвежкия крал

В Осло на 87-годишния болен крал на Норвегия Харалд бе вграден непрекъснат пейсмейкър, като процедурата бе избрана като сполучлива от кралския замък, съобщи Агенция Франс Прес.

Най-възрастният ръководещ монарх в Европа, крал Харалд, трябваше да бъде репатриран в Норвегия с медицински транспортен полет на 3 март, откакто получи зараза по време на отмора на малайзийския остров Лангкави.

След завръщането си той беше приет в болница в Университетската болница в Осло, а от двореца тогава оповестиха, че ще му бъде подложен непрекъснат пейсмейкър, който да размени краткотрайния, получен по време на престоя му в Малайзия.

" Негово величество кралят получи тази заран непрекъснат пейсмейкър. Процедурата беше сполучлива и Негово Величество се оправя добре, само че той въпреки всичко ще остане в болничното заведение още няколко дни ", обявиха от двореца.

Харалд се нуждае от патерици, с цел да се придвижва и през последните години имаше редица здравословни проблеми, само че отхвърли спекулациите, че ще последва образеца на 83-годишната си далечна братовчедка кралица Маргрете II в Дания и ще абдикира.

Престолонаследникът принц Хаакон, на 50 година, встъпи в служба като регент в отсъствието на краля.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР