В ослепително красива синя рокля още вчера красивата синоптична на

...
В ослепително красива синя рокля още вчера красивата синоптична на
Коментари Харесай

В ослепителна къса рокличка Гери Малкоданска обяви какво ще е времето на днешния празник

В ослепително красива синя рокля още през вчерашния ден красивата синоптична на Нова телевизия Гергана Малкоданска разгласи защо време би трябвало да се готвим на днешния Гергьовден.


По думите й до обяд превалявания не се чакат.

Следобед обаче чадърите дано да са на разположение - на доста места в страната ще вали.

А в понеделник също ще вали следобяд. Възможно е да има и по-интензивни превалявания. Има заплаха и от градушки.

Навръх Гергьовден, ще доминира слънчево време. Около и след обяд и преди среднощ над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места, основно в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в обособени планински региони интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Възможни са градушки. Ще се усили североизточният вятър, в източните региони ще е до сдържан. Температурите ще стартират да се намаляват, само че към момента ще са по-високи от нормалните. Преобладаващите оптимални ще бъдат сред 24° и 29°.

Атмосферното налягане е и ще остане малко по-ниско от междинното за май.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-24°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2- 3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания и гръмотевична активност. Ще духа сдържан, по билата краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 10°.

През идващите три дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, мощна в следобедните часове и до среднощ. На доста места ще има краткотрайни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Очакват се и градушки. Най-голяма възможност за обилни по количество превалявания има в понеделник, тук-там, основно в западната половина от страната. Временно затихване на явленията, в множеството региони, ще има след среднощ и в ранните утринни часове. Вятърът ще се задържи най-вече от североизток, слаб до умерен; във вторник за малко ще бъде от северозапад. Температурите ще се възстановяват и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 20° и 25°. Минималните ще са най-често сред 10° и 15°, малко по-ниски към средата на седмицата.

Повече вижте във видеото:



К акво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР