В още една област взеха крайни мерки срещу грипа.От 17

...
В още една област взеха крайни мерки срещу грипа.От 17
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия в Старозагорско

В още една област взеха крайни ограничения против грипа.

От 17 януари Старозагорска област се афишира грипна зараза. Ще бъдат прекратени образователните занятия във всички учебни заведения на територията на региона.

От РЗИ чакат през идната седмица заболяемостта да надмине 330 на 10 000 души и предложиха на членовете на Областния щаб в Старозагорска област да бъде оповестена грипна зараза за интервала 17-23 януари в това число. Натовареността на болничните кревати в здравните заведения също нараства фрапантно през последните дни.

Мярката се постанова поради внезапното повишение на заболеваемостта от грип и остри респираторни болести от началото на 2023 година до този миг. През последните две седмици РЗИ прави пробонабиране от пациенти в остра фаза на заболяване. От изпратените 23 проби в лаборатория в София, 14 потвърждават циркулирането на грипни вируси на територията на региона. Особено висока е заболеваемостта измежду децата на възраст 0-15 години, написа nova.bg.

Данните към 12 януари демонстрират, че в образователните заведения заболели са близо 18 % от учениците, като в община Стара Загора този % е още по-висок, в детските градини са заболели също близо 18 % от децата, а в яслите – 14.2 %. 

Одобрената от Областния действен щаб заповед ще бъде изпратена за координиране с Главния здравен контрольор и ще влезе в действие от 00 ч. на 17 януари. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР