В опита си на автор и лектор по маркетинг се

...
В опита си на автор и лектор по маркетинг се
Коментари Харесай

Често пропускани въпроси за маркетинга на малкия бизнес

В опита си на създател и преподавател по маркетинг се обиграх в разпознаването на така наречен постоянно незадавани въпроси - " Frequently unasked questions " или FUQs, по дефиницията на сътрудника ми Джон Джанч.

Това са въпросите, които аудиторията би трябвало да задава, само че ги пропуща заради една или друга причина. Понякога, тъй като не е задоволително във вътрешността в тематиката, различен път, тъй като не й се дава такава опция. Или пък тъй като хората в нея се тормозят да приказват обществено.

По мое мнение, в тематиката за маркетинга има един постоянно пропускан въпрос, който е значим. Той е:

Коя е най-важната маркетинг активност за дребния бизнес?

Отговорът е следният:

Най-същественото и най-очевидното е дребната компания да основава наличие. Това би трябвало да е крайъгълният камък на всяка маркетинг интензивност.

Стартирайте фирмен блог, YouTube канал, регистрация в Twitter или във Фейсбук. Преди това изгответе тактика.

Как една рекламна организация употребява Instagram

Помислете какво желаете да кажете и за какво го казвате. Определете задачата си, това което прави компанията ви специфична, гласът ви. Опитайте да погледнете на света от гледната точка на евентуалния си клиент. Как покупката от вас ще промени живота му? Как ще го облекчи?

Помнете, добавената стойност, която оферирате, не е това, с което се занимавате. Тя е това, което вършиме за другите. С други думи, не говорете непосредствено за особеностите на продукта си. По-скоро за метода, по който ще бъдете от помощ.

Друг въпрос, който следва разумно:

Защо маркетингът със наличие да е толкоз значим?

Съдържанието постоянно е било част от маркетинг микса. Освен това някои последни софтуерни развития го направиха от сериозно значение.

Технологиите еволюираха по този начин, че отстраниха пречките пред публикуването. Някога маркетингът имаше потребност от огромен бюджет и достъп до печатната преса, с цел да основава и доставя наличие в по-голям мащаб. Задължително бе да си купува достъп до публика. Сега всеки може да направи наличие, което се свързва непосредствено с хората и им разрешава да го споделят, да се осведомят и забавляват с него. Както и да го предлагат.

Потребителското държание се промени. Преди търговията бе на предна линия. Сега ролята й е изместена от интернет като пространство, където хората имат собствен успореден живот, своя еднаквост, харесват, купуват продават.Това е мястото, където ревизират огромните артикули и ги съпоставят, преди да ги закупят.

Кой в действителност го е грижа за това, което има дребният бизнес да каже?

Заради това, че всеки (човек, марка) през днешния ден има опция да разгласява и да бъде медия, светът стана доста по-шумно място. Ако си мислите, че не всеки го е грижа за известията на маркетинга ви, прави сте. Но и маркетинг не се прави за всички, нали?

Искате да достигнете този, чийто проблем бизнесът ви може да позволи.

Представете си го непрекъснато нападнат от рекламно наличие, само че кадърен да отсее същински положителната маркетинг история, която вие можете да му предложите.

По материал на Ан Хендли - създател на сп. Entrepreneur
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР