В опита си да спасят населението и фирмите от задаващата

...
В опита си да спасят населението и фирмите от задаващата
Коментари Харесай

В ЕС помощите са само за нуждаещите се, у нас - на калпак

В опита си да спасят популацията и компаниите от задаващата се проблематична зима множеството държавни управления в Европейски Съюз вкарват помощи, които са диференцирани по отношение на приходите. Докато в България като се изключи енергийните помощи, които се разпределят от общественото министерство, те са според от потреблението и не вършат разлика дали получателят се нуждае от тях, или не.

Например 25-те стотинки на литър бензин или дизел се дават на всеки, който зарежда колата си на бензиностанция.

Освен това хората, които се отопляват с ток или парно, ги заплащат по контролирани от държавен орган цени и могат да се надяват на ефикасна спирачка против свръхвисоки цени. Но над 50% от популацията разчита на дърва за огрев, пелети или въглища, а техните цени се дефинират свободно на пазара и не се знае къде ще спре покачването им.

Дървата за огрев да вземем за пример сега са над 220 лева за кубик, което е двойно по-скъпо спрямо предходната зима. Същото важи и за пелетите и въглищата.

При това потреблението на дърва през лятото се подвигна към 3 пъти по отношение на година обратно и най-вероятно те ще бъдат най-разпространеното средство за отопление в България през идната зима.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР