В опита си да спасят горите на Мексико десетки жени

...
В опита си да спасят горите на Мексико десетки жени
Коментари Харесай

Необвързани жени масово се женят за дървета

В опита си да спасят горите на Мексико десетки дами се включиха в една последна и необикновена акция.

Група активистки в Оаксака, Мексико, организираха всеобща брачна гала, в която всяка една от тях се венча за… дърво. Целта на дамите бе да привлекат публичното внимание към ширещата се противозаконна сеч — сериозен и унищожителен проблем в страната.

#Headlinechallenge: Single women in #Mexico marry trees in mass wedding ceremony...GET ME TO THE BIRCH ON TIME https://t.co/KyiV6j7Vqw pic.twitter.com/z1O9FmsSj3
— Peter Barron (@PeteBarronMedia) February 26, 2018
Около една трета от територията на Мексико е покрита с гори. Оаксака е един от петте щата, в които обезлесяването, в резултат на нерегламентираните и противозаконни дейности на дървосекачите, е засегнало най-тежко, написа английския вестник Metro.

Опазването на горите става все по-голям проблем в Мексико. Нелегалната сеч се прави от престъпни банди, които не се стопират пред нищо и унищожават стотици декари гора на седмица.

A group of environmental activists hold a traditional ceremony during an event called "Marry a Tree " in the community of San Jacinto Amilpas, Oaxaca state, Mexico. pic.twitter.com/h4I3FeMtCs
— CCTV (@CCTV) February 27, 2018
Жените се пробват да се опълчват на тази незаконна процедура и се надяват, че акцията им с всеобщите бракове ще накара хората да се ангажират повече със запазването на горите.

"Да се омъжим за дървета е нашият метод да протестираме, да кажем, че би трябвало да спрем да унищожаваме Майката Земя и нейните благосъстояния всеки ден, всяка минута, всяка секунда ", споделя "младоженката " Долорес Лейсиги.

Brides are married to trees in México

yes:) click here: https://t.co/zKXyOhLNMX#mexico #wedding #treewedding #richardtorres #tree #ceremony #srf #news #mexiko #tagesschau #latinamerica #latinphoto #Oaxaca #umwelt #hochzeit #pressebild #stockfotos pic.twitter.com/goagQEqDo6
— LATINPHOTO.org (@LATINPHOTO) February 25, 2018
Макар церемониите — част от акцията "Венчай се за дърво! " — да нямат стойност пред закона, поради неспособността на дърветата да кажат "да " на булките, за някои съюзът си остава сериозен ангажимент.

"Мисля, че обвързването ни с тези дървета е нещо доста забавно. Аз нямам ангажимент единствено към това дърво, а към цялата природа ", споделя още Лейсиги. "Помислих си за това, какъв брой постоянно сме нанасяли съществени вреди на природата и по този начин взех решението да сключа този брак. "

Древният обред за бракосъчетаване с дърво, потегля от организацията Бедани като метод да се благодари на Майката Земя за това, което ни дава. След това церемонията се трансформира в алегоричен жест, повлиян от обичаите и традициите на инките.

Time to tie the knot! Mexican women marry trees pic.twitter.com/sOoN0QOnzd
— Ruptly (@Ruptly) February 26, 2018
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР