В опита си да обясни какво е искал да каже

...
В опита си да обясни какво е искал да каже
Коментари Харесай

В обяснения за пълзящата диктатура Борисов заговори за военен преврат

В опита си да изясни какво е желал да каже с думите си, че ГЕРБ ще се бори с всички сили против пълзящата тирания, министър председателят Бойко Борисов заприказва за боен прелом. Той се включи в доклада на партията за акцията гражданския разговор " Европа в нашия дом ". По време на речта си министър-председателят посочи, че изявлението му от седмицата е предизвикано от думи на досегашния шеф на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов.

" Иронизирах Иво Христов, който преди говореше за пълзяща автокрация. Когато обаче висшият главнокомандващ (бел. ред. държавният глава) призове генералитета да не стои покорно, когато призоваваш армията, това не е ли тирания? Колко военни преврати има ", попита Борисов.

Според него не може да се приказва за автокрация. " Ако няма независимост на медиите, по какъв начин ще се случва това говорене за жилища, парцели, къщи, сауни и тераси? Демокрацията си работи ", заключи Борисов.

След изявлението си на форума министър председателят се спря за малко пред публицисти. Той отговори на обвиняванията на Румен Радев, че антикорупционната комисия е основана в интерес на ръководещите. " Ако нея я нямаше, през днешния ден нямаше да го има и абсурдът с жилищата ", добави Борисов.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР