В опит да не се спънат и пребият хората заобикаляха

...
В опит да не се спънат и пребият хората заобикаляха
Коментари Харесай

Странни дървени греди в центъра на София, от общината обясниха, че са част от бъдещи пейки

В опит да не се спънат и пребият хората заобикаляха или пресичаха на отсрещния тротоар.

От Столична община обясниха пред, че дървените греди са част от структури за пейките, които да бъдат ситуирани по ул. " Цар Шишман " по план " Изграждане, възобновяване и обновява на обществени пространства от централна градска част - Зона 2 ".

Изпълнителят на Зона 2 е " Парсек груп ". Компанията е разположила на мястото на ул. " Шишман ", на което би трябвало да бъдат пейките, дървените детайли за техния монтаж.

По плана се планува слагане на градско обзавеждане (пейки) покрай двете учебни заведения - 133. СУ " Ал. Пушкин " и 7. СУ " Св. Седмочисленици ".

Столичната община изиска от строителя да реалокира детайлите от пешеходното пространство.

Дирекция " Контрол на публичното строителство " е почнала инспекция и при определяне на нарушавания в организацията на работа на изпълнителя ще бъде наложена санкция.

Цялостното осъществяване на плана има забележителна веселба на строителните действия по отношение на периодите по контракт. Максималната санкция за веселба е 30% от контракта, или към 1.6 млн. лева

През октомври, още преди встъпването си в служба, кметът Васил Терзиев подаде сигнал до Европейската прокуратура за открити нередности в огромна част от ремонтите в София, разказани в отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Сигналът включва открити нередности, в това число по възлагането на ремонтите в Зона 2 и Зона 4. Зона 2 включва и частите от ул. " Цар Шишман " и ул. " 6-ти септември ", които се ремонтират от " Парсек груп ", за сумата от 5 348 158 лева без Данък добавена стойност. Миналата седмица ръководещият орган на програмата наложи глоба в размер на 217 346 лева, по този контракт, подписан през 2022 година

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР