В операция на четири континентаЗаловени са 48 млн. долара в

...
В операция на четири континентаЗаловени са 48 млн. долара в
Коментари Харесай

„Троянски щит“ удари световния наркотрафик

В интервенция на четири континента
Заловени са 48 млн. $ в разнообразни валути

Над 800 нарушители от разнообразни организации са арестувани

Над 800 участници в разнообразни незаконни организации забъркани в международния наркотрафик бяха задържани в 16 страни, откакто бяха подлъгани да употребяват ръководено от ФБР приложение за криптирани известия, предадоха международните организации.

В рамките на интервенцията “Троянски щит” бяха арестувани участници в проведени незаконни групировки в Австралия, Азия, Европа, Южна Америка и Близкия изток, всички забъркани в международната търговия с опиати.
Австралийският министър председател Скот Морисън съобщи, че интервенцията е “нанесла тежък удар на проведената престъпност” и я дефинира като повратен миг.

Планът, умислен от австралийски служители на реда и ФБР през 2018 година, е разрешил на американските служби да поемат контрола върху приложение за известия, наречено ANOM, което съгласно следствието се е оказало изключително известно измежду проведените незаконни групи.

Наблюдавани са били техните диалози за контрабанда на опиати, пране на пари и даже заприказва за убийства. Представител на ФБР съобщи, че интервенцията е довела също до залавянето на тонове опиати и над 48 милиона $ в разнообразни валути.

“Операция “Троянски щит” е ослепителен образец какво може да бъде реализирано когато интернационалните правоприлагащи сътрудници от целия свят работят дружно и основават принадлежности за следствие, които да открият, пресечен и разрушат транснационалните престъпни организации. ФБР е извънредно признателно на нашите сътрудници за тяхното съдействие и отдаденост за справяне с престъпни организации, които са опасност за всички нас”, съобщи на конференция Калвин Шивърс.

Само в Австралия са арестувани 224 души, членове на неразрешени мотоклубове. Заловени са 104 огнестрелни оръжия и близо 35 млн. $ в брой. Нова Зеландия е арестувала 35 души.

В акцията в другите страни са били задействани общо 9 000 служители на реда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР