В оперативен порядък да се актуализират всички 10 отраслови съвета,

...
В оперативен порядък да се актуализират всички 10 отраслови съвета,
Коментари Харесай

Нинова и КНСБ се разбраха да работят заедно в 10 отраслови съвета

В действен порядък да се актуализират всички 10 отраслови съвета, с което да се засилят функционалностите им, тъй че в най-кратки периоди да влязат в интерес на българската стопанска система и промишленост. За това се схванаха вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова на среща с ръководителя на КНСБ Пламен Димитров и други представители на синдикатите. На нея участва и зам.-министър Димитър Данчев.

Отрасловите препоръки, измежду които Химия, Металургия, Машиностроене, Лека индустрия, Дървообработваща и лека индустрия, Хранително-вкусова индустрия ще разискват проблематичните въпроси в съответните сектори. Те ще дават и оферти на законодателната и изпълнителната власт. Синдикалните федерации и гражданските организации ще имат основна роля при вземането на решения.

По време на срещата бе разискван бюджетът, който КНСБ поддържа, както и Планът за възобновяване и развиване. Представителите на КНСБ показаха безапелационна поддръжка с настояването на министър Нинова за повече директни помощи за бизнеса, в сравнение с заеми и финансови принадлежности. Бяха дискутирани правата на служащите и техните заплати.

Министър Нинова и водачът на КНСБ подчертаваха на положителните взаимоотношения сред министерството и синдикалната организация. Те се схванаха да продължат диалозите в работен порядък на последващи стадии по наболели проблеми.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР