В омуртажко училище ще работят за образователна интеграция и пълноценна

...
В омуртажко училище ще работят за образователна интеграция и пълноценна
Коментари Харесай

За образователна интеграция и социализация на ученици от етническите малцинства ще работят в училище в Омуртаг

В омуртажко учебно заведение ще работят за просветителна интеграция и пълноценна социализация на възпитаници от етническите малцинства. Второ НУ "В. Левски " завоюва плана "Изкуството да променяме нашия свят " и с него ще са ангажирани общо 38 души - възпитаници, учители и родители, обхванати в разнообразни действия, разяснява шефът Татяна Петрова пред Българска телеграфна агенция.

Мобилните действия ще се осъществят посредством визити в учебни заведения с доминиращ брой на възпитаници от болшинството. Възпитаниците на Второ НУ ще вземат участие в начинания на общината, с което ще разширят контактите си с връстници. В работата ще им спомагат и ще ги поддържат участващите в плана учители и родители, посочи шефът. Целта е да се развие у децата възприятие за равнопоставеност, да придобият убеденост във опциите си. Другата задача е задържане в просветителната система на децата и учениците от етническите малцинства, сподели Татяна Петрова. Ще бъдат проведени полемики и взаимни уроци на тематика "Единни в многообразието ".

Познавателната игра "Ние и Европа " ще даде опция на децата на показват познания за страните, в които работят техните родители.

По думите на Петрова една огромна част от учениците им се отглеждат от баби и дядовци, до момента в който родителите им са на гурбет. "Ще бъда до теб " е наименованието на екскурзията до Белене, а през лялото ще бъде "Морското премеждие ", задачата на което е омуртажките деца да се срещнат и с чужденци на техните години.

Продължителността на плана е девет месеца, а в дейностите ще бъдат вложени съвсем 20 000 лв.. Това е четвъртият план, който образователното заведение създава пред Центъра за просветителна интеграция на деца и възпитаници от етническите малцинства. През тази образователна година тук се образоват и възпитават общо 94 деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР