В Окръжна прокуратура - Кюстендил са останали неприведени в изпълнение

...
В Окръжна прокуратура - Кюстендил са останали неприведени в изпълнение
Коментари Харесай

Братя Галеви издъниха прокуратурата в Кюстендил

В Окръжна прокуратура - Кюстендил са останали неприведени в осъществяване единствено две присъди. Те са против Ангел Христов и Пламен Галев – Братя Галеви, заяви окръжният прокурор Камелия Стефанова.

Тя напомни, че Ангел Христов е наказан на четири години отнемане от независимост, а Пламен Галев - на пет години затвор. За двамата, известни като братя Галеви, Окръжната прокуратура в Кюстендил е издала Европейска заповед за арест от 15 май 2015 година

Те са оповестени за интернационално търсене и от време на време държавното обвиняване изисква информация за издирването, уточни още Стефанова. На въпрос на Българска телеграфна агенция тя отговори, че към този миг не е изтекла безспорната изпълнителна отминалост на присъдата против двамата.

След няколко годишни премеждия на три правосъдни инстанции, от 3 май 2012 година присъдите им влизат в действие, само че не се извършват, откакто местоположението на Галев и Христов е незнайно, още преди окончателното решение на Върховния касационен съд.

През март м.г. Окръжният съд в Кюстендил реши да бъде иззето имущество за близо 2,5 млн. лв. от Пламен Галев и Ангел Христов. Делото за конфискация против двамата беше заведено от антикорупционната комисия, която внесе в съда в Кюстендил искове против тях и фамилиите им за лишаване на имущество за 4 250 189 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР