В Окръжен съд – Стара Загора е прекратено производството по

...
В Окръжен съд – Стара Загора е прекратено производството по
Коментари Харесай

Делото срещу Никола, ранил три жени при дрифт в Стара Загора, се мести в друг съдебен район

В Окръжен съд – Стара Загора е прекъснато производството по наказателното дело от общ темперамент с обвиняем Н. М. М., на 20 години, от Стара Загора, оповестиха от съда.

Делото е изпратено на Върховен касационен съд за установяване на различен, еднакъв по степен съд, който да го прегледа.

След внасянето на обвинителния акт в Окръжен съд – Стара Загора е постъпило искане от двамата бранители за отказ на всички съдии от състава на съда от разглеждане на делото. Исканият отказ е аргументиран с зародило у отбраната подозрение в безпристрастността на съдиите при разглеждане и решение на делото, заради генерирано още при започване на досъдебното произвеждане значимо публично неодобрение против подсъдимия.

С стимулирани отводи всички съдии от Окръжен съд – Стара Загора са се отвели от разглеждане на делото. От магистратите са изложени причини, че въпреки и да не са предубедени от изхода на делото, на подсъдимия следва да бъдат предоставени задоволително гаранции за заслужено разглеждане и решение на делото, съгласно критерия за обективен развой по чл.6 от Европейската спогодба за правата на индивида.

18-годишният тогава Никола Михайлов провокира тежка злополука при започване на октомври 2021 година, като на кръгово кръстовище при опит за дрифт, съгласно обвиняването, рани тежко 3 млади дами. На едната от тях бе ампутиран левият крайник. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР