В окръг Истанбул и в граничещия с България окръг Къркларели

...
В окръг Истанбул и в граничещия с България окръг Къркларели
Коментари Харесай

В Истанбул и Къркларели бяха задържани 20 души, заподозрени в терористична дейност

В окръг Истанбул и в граничещия с България окръг Къркларели през днешния ден бяха арестувани 20 души, обвинени в терористична активност. Сред задържаните е окръжният представител на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН), както и общински ръководители, заяви в аканута си в обществената мрежа Екс министърът на вътрешните работи Али Йерликая, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Антитерористичната интервенция бе подхваната след вчерашния гибелен атентат, осъществен пред министерството на вътрешните работи в Анкара. При нападението бяха ранени двама служители на реда. Силите на реда съумяха да обезвреждат единия от двамата нападатели.

 

Йерликая уточни, че акциите в Истанбул и Къркларели са подхванати, откакто е получена информация за лица, които събират средства за терористична организация. При интервенцията са претърсени 11 региона в Истанбул и 26 адреса в Къркларели. Задържани са 20 души, измежду които високопоставени членове на ДПН.

 

Министърът на вътрешните работи акцентира, че битката на Турция против тероризма ще продължи с увереност и решителност, до момента в който и последният терорист не бъде обезвреден.

 

Според турските управляващи Демократичната партия на народите е обвързвана с приетата за терористична организация Кюрдска работническа партия (ПКК).

 

ПКК пое през вчерашния ден отговорност за атентата пред министерството на вътрешните работи.

 

Часове след нападението турските военновъздушни сили направиха редица акции в Северен Ирак, където бойците от ПКК имат бази. При интервенциите са били изумени 20 цели на ПКК и са били убити доста бойци в регионите Метина, Хакурк, Кандил и Гара, заяви министерството на националната защита на Турция.

 

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и обвързваните с нея бойци са дейни в Северна Сирия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР