В окръг Флорида, който беше опустошен от урагана Йън миналия

...
В окръг Флорида, който беше опустошен от урагана Йън миналия
Коментари Харесай

Смъртоносна бактерия се разпространява във Флорида след урагана

В окръг Флорида, който беше унищожен от урагана Йън предишния месец, се следи внезапен скок на случаите на болести и смъртни случаи, породени от месоядна бактерия.

Длъжностни лица настояват, че в окръг Лий, където бурята от четвърта категория доближи сушата на 28 септември, са регистрирани 29 болести и четири смъртни случая, дължащи се на бактериите, цитира dnes.bg.

Всички случаи, като се изключи два, са диагностицирани след урагана, предава БГНЕС.

Инфекциите с Vibrio vulnificus могат да бъдат породени, откакто бактериите попаднат в тялото през отворени рани. Бактерията живее в топла солена среда.

" Министерството на здравеопазването на Флорида в окръг Лий следи извънредно нарастване на случаите на инфекции с Vibrio vulnificus вследствие на излагане на хората на наводненията и застоялите води след урагана Йън ", съобщи в понеделник представител на здравния отдел на окръга.

В изказването се приканва жителите " постоянно да са наясно с евентуалните опасности, свързани с излагането на открити рани, порязвания или драскотини по кожата на топла, солена или застояла вода ".

" Разливът на отпадни води, като този, породен от урагана Йън, може да усили равнищата на бактериите ", продължава изказването. " С развиването на обстановката след бурята хората би трябвало да вземат защитни ограничения против инфекции и болести, породени от Vibrio vulnificus. "

В окръг Колиър, на юг от окръг Лий, също са регистрирани три доказани случая, които съгласно формалните управляващи са свързани с бурята.

В цяла Флорида не престават напъните за премахване на последствията от урагана

Vibrio vulnificus е прочут като " месоядна бактерия ", тъй като може да се развие в некротизиращ фасциит - положение, което води до раздробяване на тъканите.

По данни на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати към един от всеки пет пациенти с Vibrio vulnificus умира, от време на време единствено в границите на ден-два откакто се е разболял.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР