В около 700 секции в страната ще има по две

...
В около 700 секции в страната ще има по две
Коментари Харесай

В около 700 секции в страната слагат по две машини, пращаме 369 в чужбина

В към 700 секции в страната ще има по две машини. Това стана ясно на съвещанието на ЦИК, на което комисията реши по две устройства да има в тези секции, на които на последните избори на 4 април своя избор са дали над 450 гласоподаватели. За задачата от комисията пратиха писмо до " Информационно обслужване ", с цел да им кажат какъв брой тъкмо са тези секции.

Докладчикът Емил Войнов обаче разясни, че те са не повече от 700.

Иначе преди ден с протоколно решение ЦИК утвърди и таблицата с броя на машините за секциите в чужбина. За да има такива би трябвало да са подадени над 300 заявки или на вота през април да са дали своят вот над 300 индивида. Така се оказва, че зад граница ще бъдат пратени общо 369 устройства.

Списъкът към този момент е пратен на външно министерство, както и на " Сиела Норма ", които дават отговор за обслужването на машините - софтуера и техническата поддръжка. За подготовката на машините за чужбина ще са нужни 2-3 дни, откакто от " Сиела " получат номерата на секциите, техните адреси и точната численост на машините, защото тези данни стават част от софтуера. Поради тази причина от " Сиела " към момента не са подготвени с логичистичния проект за разпределението на машините по секции и нужните техници. Готов е обаче този за частничния кметски избор на 27 юни в страната, където машини ще има в 128 секции, а в 60 от тях с по две устройства.

Междувременно ЦИК дефинира за реализатор " Информационно обслужване " на поръчката за доставка на спомагателните 1637 машини и 19 500 смарт карти, откакто в преди ден бяха извършени и договаряния с тях. Днес даже бе включен контракт с " Информационно обслужване ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР