В околностите на Киев през нощта се е чувала артилерийска

...
В околностите на Киев през нощта се е чувала артилерийска
Коментари Харесай

Боевете около Киев продължават, но самият град не е бил обстрелван

В покрайнините на Киев през нощта се е чувала артилерийска пукотевица, само че самият град не е бил обстрелван от съветските въоръжени сили , заяви в сряда заместник-кметът на украинската столица Микола Поворозник, представен от Ройтерс.

" Нощта мина относително умерено ", сподели Поворозник пред националната телевизия на Украйна. Той заключи, че са се чували сирените и екотът от стрелбата в покрайнините на Киев , само че самият град не е бил обстрелван.

Губернаторът на Черниговска област в Северна Украйна Вячеслав Чаус обаче твърди, че съветските офанзиви са траяли със същата активност , макар обещанието на Москва да понижи военната си интензивност в региона, съобщи още Ройтерс. " Вярваме ли на това заричане? Разбира се че не ", написа Чаус в Телеграм. " Намалената интензивност " в Черниговска област бе демонстрирана посредством нанасянето от врага на удари, в това число от въздуха, по град Нежин, и през цялата нощ те нанасяха удари по Чернигов ", добави той.

След мирните договаряния с Украйна във вторник в Истанбул Русия даде обещание да понижи своята " военна активност " в Украйна в региона на столицата Киев и северния град Чернигов. В петък обаче бе посочено, че източният район Донбас ще бъде приоритет на нейната " специфична военна интервенция " в прилежащата страна.

За сряда са контрактувани три филантропични коридора за изтегляне на цивилни - от Бердянск, Мелитопол и Енергодар, разгласи украинският вицепремиер Ирина Верешчук, представена от националната осведомителна организация Укринформ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР