В ОИК — Якоруда е постъпил сигнал с вх. №1

...
В ОИК — Якоруда е постъпил сигнал с вх. №1
Коментари Харесай

Фаталният член 41! ОИК Якоруда прекрати пълномощията на кмета на Конарско Ахмед Ахмед- Пачката заради незаличено участие във фирми 

В ОИК — Якоруда е постъпил сигнал с вх. №1 от 12. 04. 2023 година на Абибе Сали Сюлейман по отношение на нарушаване на кмета на с. Конарско Ахмед Ахмед на член 41, алинея 1 от ЗМСМА. ОИК-Якоруда стигна до извода, че кмета на с. Конарско Ахмед Ахмед към сегашния миг е търговски прокурист на посочените в пълномощните търговски сдружения: ЕООД „ Диамант Рубин “ Едноличен търговец „ Ахмед Ахмед — Рубин-Хава Мехмед “, с което нарушава член 41, алинея 1 от ЗМСМА.

В ОИК — Якоруда Ахмед Ахмед внесе заявления с вх. №10/29. 05. 2023 година от Хава Ибрахим Мехмед за отдръпване на пълномощие №3541/23. 12. 2014 година и пълномощие №1134/11. 05. 2012 година Декларациите са нотариално заверени от Джемал Myca Шарански кмет на с. Черна Места, общ. Якоруда. В ОИК — Якоруда не е импортирано уведомлението, с което е връчено отдръпването на пълномощните. Липсва и документ за импортирана нотариална такса за заверените нотариално заявления от кмета на с. Черна Места. Оттеглянето на пълномощното би трябвало да бъде осъществено в същата форма, в която е и самото пълномощие, което не дава отговор в показаните заявления.

След обзор на документите, удостоверяващи събитията по член 41, алинея 1 и алинея 3 от ЗМСМА, ОИК — Якоруда стигна до извода, че кмета на с. Конарско, общ. Якоруда — Ахмед Ибрахим Ахмед към сегашния миг е търговски прокурист на посочените в пълномощните търговски сдружения: ЕООД „ Диамант Рубин “ Едноличен търговец „ Ахмед Ахмед — Рубин — Хава Мехмед “, е което нарушава член 41, алинея 1 от ЗМСМА, не е спазил наредбата на член 41, ал 3 от ЗМСМА.

ОИК — Якоруда не признава Декларациите за отдръпване на горните пълномощни от 28. 11. 2018 година, заради това, че не е спазена същата форма, в която са пълномощните. Има автограф на упълномощителя, само че липсва наличието на пълномощните и по този начин тези заявления не са годни и не провокират правни последствия. Освен това, липсва уведомлението, с което е връчено отдръпването на пълномощните, тъй като отдръпването е годно от датата на връчването. Липсва и документ за импортиран нотариална такса за импортирана нотариална такса за заверените нотариално заявления от кмета на с. Черна Места. На базата на изложените условия ОИК - Якоруда приключи пълномощията на кмета.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР