В ОИК – Сандански е постъпил сигнал от представител на

...
В ОИК – Сандански е постъпил сигнал от представител на
Коментари Харесай

Сигнал: Снимат бюлетина с телефон в Сандански

В ОИК – Сандански е постъпил сигнал от представител на щаба на единия кандидат-кмет, че в СИК №46 има следен избор - гласоподавател е направил фотография на бюлетина с телефон. Снимката е направена с персонален телефон, който не е конфискуван.
След направена инспекция на място от членове на ОИК Сандански и пояснение на секретаря на СИК №46, се откри, че не е установено описаното нарушаване. Същият сигнал е подаден и до прокуратурата, която е упълномощила инспекция на полицията. Установено било, че присъстващият на място полицейски контрольор единствено открил самоличността на лицето, за което се твърди, че е снимало своя избор, само че не и, че това действително е станало.
ОИК Сандански не може да откри по неоспорим метод осъществено нарушаване по Изборния кодекс и остави жалбата без почитание заради липса на доказателства. Независимо от това, комисията даде инструкции на Председателя на СИК №46 да следи за вярното използване на изборния кодекс в изборното помещение и в региона на изборната секция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР