В Охрид днес откриват втория български културен клуб, който ще

...
В Охрид днес откриват втория български културен клуб, който ще
Коментари Харесай

Откриват втория български културен клуб в Охрид, очакват се и протести

В Охрид през днешния ден откриват втория български културен клуб, който ще се споделя " Цар Борис III ". Името обаче още веднъж провокира редица мнения в Република Северна Македония. Очаква се и огромен митинг против откриването на българския културен център.

В 12.00 часа локално време се чака формалното разкриване на български културен клуб " Цар Борис III ". Събраха се към този момент и много хора. Малко преди откриването обаче е разгласен митинг против него. Едната улица към клуба беше отцепена още от сутринта и имаше засилено полицейско наличие.

Очаква се по-късно да се съберат и хора, които са срещу откриването на българския клуб. Протестът е проведен от опозиционната партия " Левица ", която прикани хората да дойдат тук, с цел да стачкуват. И от другата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ също поддържаха митинга.

Преди дни президентът Стево Пендаровски изиска да бъде основан специфичен указател с имената, които не могат да се употребяват от сдружения и фондации. В сряда беше образувана специфична комисия към държавното управление, която ще дава мнение във връзка с тези имена.

Вижте повече в директното включване на Антония Сукалинска от Охрид


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР