В огромна екологична катастрофа се превръща големият пожар, който бушува

...
В огромна екологична катастрофа се превръща големият пожар, който бушува
Коментари Харесай

Четвърти ден не могат да овладеят големия пожар в Кипър

В голяма екологична злополука се трансформира огромният пожар, който бушува в планинската верига в северната част на остров Кипър към този момент четвърти ден. В ход са интернационалните старания за преодоляване на огненото злополучие с присъединяване на противопожарни сили от 4 страни.

Все още не може да бъде овладян пожарът, избухнал във вторник на обед в източната част на планинската верига на полуостров Карпас, макар че в следобедните часове в четвъртък имаше вяра за това.

Заради мощния вятър и труднодостъпния за гасене терен пламъците бързо обгърнаха огромна повърхност и не престават на няколко фронта, оповестяват кипърско-турски медии.

Общо 11 противопожарни самолети и хеликоптери от Турция, Република Кипър, Израел и английската военновъздушна база на острова са взели участие в борбата с огъня в четвъртък.

С рухването на нощта те са прекратили работа и не престават единствено наземните старания за ограничение на пожара.

Заради незабавна потребност от вода тази нощ „ премиерът” Юнал Юстел, локалните управляващи в региона и джамии приканиха на помощ хората със лични цистерни и друга техника.

Турският вицепрезидент Фуат Октай посети потърпевшата зона в четвъртък.

Кипърско-турското управление дефинира пожара като „ катастрофа” и едно от най-големите огнени бедствия на острова. Според досегашни оценки изцяло изпепелени са към 18 квадратни километра в планината.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР