В официалния канал на украинския президент в Telegram се появи

...
В официалния канал на украинския президент в Telegram се появи
Коментари Харесай

В деня на армията Зеленски посети Славянск

В формалния канал на украинския президент в Telegram се появи видеообръщение на Зеленски към военнослужещите от украинските въоръжени сили - през днешния ден Украйна отбелязва празника на своята войска. Видеото е снимано пред стела, която се намира на входа на град Славянск.

Славянск, регионален център в Донецка област , беше под контрола на сепаратистите в продължение на няколко месеца през 2014 година През 2022 година е една от задачите на съветската войска, само че към момента се управлява от Украйна. След отдръпването от левия бряг на Днепър в Херсонска област, по направлението Бахмут.

" В този ден се срещам на фронтовата линия с нашите бойци. Днес сме в Донбас . Зоната на бойните дейности стана по-голяма, битката е по-трудна, а цената - по-висока ", споделя Зеленски във видеото. Той предлага и с едноминутно безмълвие да се уважи паметта на всички бойци, които починаха в тази война.
 Зеленски: На фронта е тежко, съветските сили натискат в Донбас
Зеленски: На фронта е тежко, съветските сили натискат в Донбас

В Донецк Москва губела стотици мобилизирани и наемници всекидневно

На тазсутрешния брифинг на съветското Министерство на защитата представителят Игор Конашенков рапортува за продължаващото сполучливо нахлуване по посока Донецк и за това че всички опити на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да контраатакуват са били отблъснати - показват се регионите на Спорное, Курдюмовка и Маринка в Донецката национална република. Били са унищожени повече от 60 украински военнослужещи и пет бойни бронирани машини.

Само преди няколко дни представителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че съветският президент Владимир Путин има намерение да посети Донбас, като. Не беше конкретизирано по кое време обаче това ще се случи , а обяснението бе натоварения график на президента. , след довеждане докрай на стадий от ремонтните действия след.

На 21 февруари съветският президент , с което постави завършек на Минските съглашения, а по-малко от три дни по-късно нахлу в Украйна. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР