В офисите на Google по целия свят днес се провежда

...
В офисите на Google по целия свят днес се провежда
Коментари Харесай

Служители на Google напускат демонстративно местата си заради заплахи към жени

В офисите на Гугъл по целия свят през днешния ден се организира невиждана поредност от спирания на работа в отбрана на дамите в компанията, заяви Би Би Си. Стотици чиновници на Гугъл напущат краткотрайно работните си места.

Служителите упорстват за някои основни промени в метода, по който се преглеждат обвиняванията в полов тормоз, в това число и приканват за преустановяване на насилствения спогодителен арбитраж, което би разрешило на жертвите да заведат каузи.

Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичаи съобщи на чиновниците си, че поддържа правото им да подхващат дейности.

" Разбирам гнева и разочарованието, които мнозина от вас изпитват ", сподели той в електронно писмо до всички чиновници.

" Усещам го и съм изцяло зает да реализира прогрес по проблем, неуреден прекомерно дълго в нашето общество... и да, и тук в Гугъл ", изтъка Пичаи.

Искрата в компанията се възпламени през последната седмица, откогато се разбра, че почитан чиновник получил $90 млн. при овакантяване на компанията, макар че Гугъл одобри за " правдиво " изказванието против него за полов тормоз.

Въпросният шеф - Анди Рубин, прочут като " основател " на мобилната операционна система Android, отхвърля обвиняванията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР