В офис средата и в учебната среда презентациите са изключително

...
В офис средата и в учебната среда презентациите са изключително
Коментари Харесай

Как да подготвим успешна презентация

В офис средата и в образователната среда презентациите са извънредно значими. Чрез тях можем да покажем нашата концепция на доста хора по едно и също време или да изразим мислите си по отношение на дадена тематика. Но с цел да бъде понятна нашата презентация, би трябвало да се убедим, че тя е добра направена.

Ако използваме малък шрифт, размазани картинки или слагаме прекалено много информация, никой няма да има интерес към презентацията ни. А даже и да има, няма да може да я разбере. Затова има няколко съвета за приготовление на сполучлива презентация, които ще ни подсигурят с триумф.

Едно от най-важните неща е текстът. С него са свързани и другите детайли от презентацията и той би трябвало са е добре съгласуван. Когато избирате стила на текста на вашата презентация, се ограничете единствено с най-четливите шрифтове!

Колкото и хубав да е курсивът, не го избирайте. Дори и някои хора без проблем да четат курсив, той не е подобаващ за необятна аудитория. Шрифтът би трябвало да е допустимо най-лесен за четене, а по едно и също време с това и моден. Препоръчителни са по-обикновените, само че въпреки всичко стилни шрифтове на каквато и тематика да е презентацията.

Освен типа на шрифта, другото значимо нещо е неговият размер. Буквите би трябвало да не са прекомерно дребни по мярка. Те би трябвало да са задоволително огромни, с цел да може да бъдат прочетени и от хората, които седят най-далеч от презентацията.

За да постигнете това, би трябвало да ограничите количеството текст, което е на слайдовете. Презентацията би трябвало основно да бъде устно показана от вас, а на самите слайдове да има малко обобщение на това, което казвате. Слагайте по най-много 3-4 къси фрази на слайд или единствено къси, само че смислени заглавия.

 Как да подготвим сполучлива презентация

Вмъквайте изображения! Целта на презентацията е да изобрази това, което казвате. Затова обезателно използвайте много изображения, които дават отговор на думите ви. Така хората, които ви слушат, ще могат да пресъздават думите ви и да ги схванат по-добре. Но, в това време, тези изображения и картинки би трябвало да бъдат с високо качество, ясно забележими и добре подредени на слайда.

Видът на слайдовете също е извънредно значим. В никакъв случай не прилагайте прекалено много дизайнерски начини на слайдовете!

Дори и да вършиме презентация на артистична тематика, заложете на изчистен дизайн. Можете да привлечете вниманието с акцентни пъстри цветове и занимателни изображения, вместо да вмъквате тежки фигури и да си играете с текстурния декор.

От първа значимост е цветът на фона да се откроява от цвета на текста, с цел да може да бъде разбираем. Избягвайте ярките цветове като декор – те нервират очите и натоварват душeвността. Да не забравяме, че задачата е да се притегли вниманието към наличието на презентацията, а не към фона.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР