В Одеса видях неща, които ние изобщо не познаваме, чух

...
В Одеса видях неща, които ние изобщо не познаваме, чух
Коментари Харесай

Теодора Димова: В Одеса видях неща, които не познаваме, чух сирените - кръвта ти се смразява

„ В Одеса видях неща, които ние въобще не познаваме, чух сирените, които през нощта виеха няколко пъти - кръвта ти се смразява “, сподели писателката Теодора Димова, която неотдавна се завърна от украинския град.

Военна помощ, с цел да завърши войната, по-бързо и удължение на Програмата за настаняване колкото е належащо чакат бежанците

Димова описа, че не е видяла никакъв боязън у украинците, а в противен случай - увереност и дух.

„ Видях 18-годишни бойци с военни униформи, съвсем деца, с шмайзери на контролнопропусквателните пунктове, които излъчваха достолепието и възприятие за това, че правят нещо извънредно потребно за другите. Една майка ми описа за 17-годишния си наследник, който тя кара да пристигна в България да следва, с цел да избегне мобилизацията. Това момче отхвърля изрично. С доста достолепие одобряват това, което им се случва “, допълни писателката.

Подписахме съглашение за съдействие в енергетиката и за задълбочаване на партньорството в отбранителния бранш

В Одеса Димова показа книгата си с есета „ Молитва за Украйна “, писани в първите дни от войната. 

„ Моята молитва за Украйна е да настъпи мир, само че не просто по този начин натрапен, а обективен – агресорът да се отдръпна и Украйна да възвърне териториите си, които са завзети. Когато в Одеса прииждаха по море отломките от разрушените домове, си помислих нека да стигнат и до Варна, с цел да схванат всички в България, че тази война визира всеки един от нас “, изясни писателката.

Тя разяснява визитата на Володимир Зеленски у нас.

Срещата с Радев мина даже по-зле от предстоящото, установи медията

„ Той ни покори с очарованието си. Видяхме онлайн по какъв начин се е трансформирал в един международен водач със своята доброжелателност, меродавност, почтеност, откровеност, изясненост, на фона на които всички познати клишета изглеждаха толкоз неуместно и несъстоятелно. Социалните мрежи бяха заляти с екстаз към този воин на Украйна и с гадност и злост към нашия президент, който показваше една проруска позиция от самото начало “, сподели Теодора Димова.

Вижте целия ѝ роман във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР