В очакване на свикването на новия парламент и завъртането на

...
В очакване на свикването на новия парламент и завъртането на
Коментари Харесай

Политическа интрига: В очакване на Парламентарната рулетка

В очакване на свикването на новия парламент и завъртането на политическата рулетка - в мненията на политическите сили се четат разнообразни знаци.

Социалният министър Деница Сачева, разгласи, че ГЕРБ са подготвени както да ръководят, по този начин и да са съпротива в бъдещия парламент. Пред Георги Любенов Сачева увери, че не се опасяват от предварителни избори.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи подготвеност Българска социалистическа партия да поддържа държавно управление на Слави Трифонов и предвижда, че " едни бързи предварителни избори, ще върнат Борисов на бял кон.

А водачът на " ИТН " благодари на гласоподавателите си с пост във Facebook.

По-късно от партията му оповестиха, че Слави Трифонов е с доказан ковид, добре е, под карантина.

В този миг за хората и бизнеса в България е по-полезно да има устойчиво държавно управление, вместо да се влезе в серпантина на предварителни парламентарни избори, в безпорядък и безвремие, счита Деница Сачева. Затова ГЕРБ, като първа политическа мощ, ще предложи държавно управление.

" Опция дали да мине държавно управление, препоръчано от ГЕРБ или не, евентуално няма, само че ние сме длъжни да създадем това, тъй като получихме вота на над 800 хиляди души, гласоподаватели, които чакат от нас точно тези дейности. Ние постоянно сме носили нашата отговорност и този път също ще покажем, че сме подготвени да носим отговорност ", сподели общественият министър.

Според Сачева ГЕРБ има готови хора, в това число и част от актуалните министри, които биха влезнали в бъдещия кабинет. Готови са също и да бъдат градивна съпротива.

" Ние бихме били една доста сериозна съпротива сигурно. И сме подготвени да бъдем съпротива. За нас няма проблем какво ще бъде крайното решение, ние сме подготвени както за предварителни избори, по този начин и за това да бъдем съпротива. ГЕРБ няма боязън от служебно държавно управление, просто президентът Радев има пристрастеност към служебните държавни управления явно ", сподели министър Сачева.

Българска социалистическа партия са подготвени да поддържа държавно управление на Слави Трифонов, сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " Корнелия Нинова, като посочи, че приказва за поддръжка, а не за коалиция.

" Слави Трифонов в случай че предложи кабинет, когато пристигна мандат при него и му е нужна нашата поддръжка, ние ще дадем своите гласове и поддръжка за политики, които може да прави този кабинет ", сподели Корнелия Нинова.

Нинова даде гаранция от 150%, че коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е невъзможна. Каза, че избрани кръгове преднамерено тиражират тази теза, с цел да внушат, че Българска социалистическа партия не е опция. Според нея бързи предварителни избори са загуба на време за България и риск Борисов да се върне по-силен във властта.

" Сега едни бързи предварителни избори ще върнат Борисов на бял кон ", сподели Нинова.

Нинова призна, че в нощта на вота е била на крачка да подаде оставка като водач на Българска социалистическа партия, само че доста хора са я посъветвали да не бърза с прочувствени реакции. Обясни, че в случай че партията стартира процедура по желание на нов водач, това ще отнеме три месеца, в които Българска социалистическа партия няма да е съответна на политическите процеси в страната.

" В тези 3 месеца от държанието на Българска социалистическа партия, от решенията в Българска социалистическа партия зависят процеси в страната. И тъкмо в тези три месеца ние да се хвърлим във вътрешно партийни борби, избор, да хвърли организациите в лобиране, в напрежение. Ние ще бъдем несъответстващи на обстановката в страната ", сподели Нинова.

Мая Манолова съобщи пред Дарик радио, че отговорност на партията на Слави Трифонов, като втора политическа мощ, е да предложи държавно управление. Увери, че диалозите с „ Изправи се! Мутри вън! " ще са обществени. Повтори, че те няма да вършат обединения с ГЕРБ и Движение за права и свободи и са подготвени да си съдействие с " ИТН " и " Демократична България ". И на фона на всички заявления за бъдеща поддръжка на кабинет с мандата на " ИТН ", Слави Трифонов разгласява във фейсбук пост, в който благодари на хората, които го поддържаха с гласа си.

И на фона на всички заявления за бъдеща поддръжка на кабинет с мандата на " ИТН ", Слави Трифонов разгласява във фейсбук пост, в който благодари на хората, които го поддържаха с гласа си.

" Искам да избегна всички клишета и по тази причина ще бъда изцяло прям. От името на моите сътрудници и от мое име откровено благодаря на всички, които гласоподаваха за нас. Това е смисълът на доверието, а доверието е висшата форма на човешкото другарство. Благодаря ви, ние оценяваме вашето доверие ", написа водачът на " ИТН " Слави Трифонов.

Утре ЦИК ще даде заключителна пресконферениция за резултатите от вота. След това на ход е президентът. Очакванията са другата седмица президентът Румен Радев да свика 45 парламент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР