В обучение от разстояние в електронна среда днес са 1208

...
В обучение от разстояние в електронна среда днес са 1208
Коментари Харесай

В обучение от разстояние са 1208 училищни паралелки и групи в детските градини

В образование от разстояние в електронна среда през днешния ден са 1208 учебни паралелки и групи в детските градини в страната, като от тях 1177 паралелки са в учебните заведения, а 31 групи са в детските градини. Това сподели във вторник служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, представяйки настоящи данни за карантинираните учители и възпитаници в страната.

Той заяви, че има седем учебни заведения в страната, които са напълно в образование от разстояние в електронна среда /ОРЕС/. Това са учебното заведение в село Света Петка, Велинградско; учебното заведение във Владо Тричков, край Своге; учебно заведение в град Бяла, край Русе; учебни заведения в Котел и в Габрово, и учебното заведение в село Извор, край Варна. Няма през днешния ден детски градини, които напълно да са в ОРЕС.

Към момента 1,36 % са карантинираните учители поради COVID-19 в страната и има задържане на % на карантираните педагози през последния интервал. Има обаче огромни разлики в другите области, да вземем за пример в Монтана карантинираните учители са 3 %, а в Плевен са 0,4 %. Това е съвсем осем пъти разлика и значи, че по друг метод се съблюдават марките в другите обитаеми места, разяснява министър Денков.

Той сподели, че за възпитаници и деца още веднъж процентът на карантинираните е 1,34, и " още веднъж след бързото повишаване първоначално, има доста гладко постепенно повишаване на случаите ".

Областите в тъмночервената зона са: София, София-област, Перник, Кюстендил, Монтана, Видин, Габрово и Сливен, като в тях се ползва локалният метод в образованието, заяви министър Денков. Той изясни, че на всички места в тези области учениците от първи до четвърти клас, остават да учат присъствено, а останалите възпитаници са на ротационен принцип на образование.

През предходната седмица имунизираните учители бяха 35,6 %, а в този момент са 35,75 %, разгласи просветителният министър. Ново е, че " пуснахме " една анкета към учителите, като съвсем 3000 учители са се записали и те желаят спомагателна информация за имунизациите. През идващите една-две седмици за тези учители, които са от всички области, ще организираме още веднъж срещи с медицински експерти, с цел да могат да си зададат въпросите за имунизациите и да получат отговори за тях, изясни министър Денков.

Той показа настоящи данни за разпространяването на COVID-19 в образованието, откакто взе участие в тържественото заседание за 152 години от основаването на Българската академия на науките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР