В общоевропейски план още съществува тенденцията жените в науката да

...
В общоевропейски план още съществува тенденцията жените в науката да
Коментари Харесай

Албена Вуцова, Нощ на учените: България е на едно от първите места в ЕС по брой жени в науката

В общоевропейски проект още съществува наклонността дамите в науката да не са толкоз многочислени, колкото мъжете. В България обаче това не е по този начин - ние сме на едно от първите места по дами, които са се посветили на научна активност. Един от най-големите научни планове, обвързван с финансиране от Европейската комисия, е воден от дама. Това съобщи Албена Вуцова, уредник на Европейската вощ на учените, в предаването " Денят на Фокус " по Радио " Фокус " .

Нощта на учените се организира на 14 места. В огромните градове като София и Пловдив демонстрации могат да се видят на няколко местоположения, да вземем за пример в столични молове. Инициативата обгръща също Белоградчик, Троян, Сливен, Черни осъм и други по-малки обитаеми места.

" Мотото на Европейската нощ на учените тази година е " климат “. Всеки институт, сътрудник на Българска академия на науките, демонстрира достижения по своите работни тематики. Демонстрациите варират тематично от астрономия до Антарктика. Училища също вземат участие в самодейността – учителите стават все по-активни, търсят ни и някои от участниците ни са посветили на децата игри, да вземем за пример в математиката ", даде детайлности Вуцова.

Всички открития, касаещи фармачевтичната промишленост, са велики достижения на 21 век, разясни координаторът на плана. Всички нови приложения за телефони и таблети също са основни. Толкова бързо обаче се трансформират нещата, че човек губи аршин за това, кое може да назова " оригиналност ", счита Албена Вуцова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР