В общинската болница "Св. Николай Чудотворец" в Лом ще бъде

...
В общинската болница "Св. Николай Чудотворец" в Лом ще бъде
Коментари Харесай

Откриват ново COVID отделение в ломската болница

В общинската болница "Св. Николай Чудотворец " в Лом ще бъде намерено ново поделение за лекуване на пациенти с ковид.
Решението е взето на изключително съвещание на локалния парламент. Отделението ще се обитава в нова постройка, която ще бъде построена и оборудвана на територията на болничното заведение. С разпореждане на Министерския съвет е обезпечено финансиране на стойност 500 хиляди лв.. Средствата са от перото за спомагателни прехвърляния на общинските бюджети, планувани особено за разноски, провокирани от изключителната епидемиологична конюнктура. Министерството на финансите преведе малко над 650 хиляди лв. на Община Лом, от които близо 100 хиляди лв. са планувани за субсидиране на пътническите транспорти по междуселищните автобусни линии.
Общинският съвет, по предложение на кмета Георги Гаврилов, утвърди половин милион от тези средства да бъдат предоставени като финансов трансфер на болница "Св. Николай Чудотворец ", която е 100% общинска благосъстоятелност.
До този миг над 2000 са пациентите с ковид, които са лекувани в лечебното заведение от началото на пандемията. Ломската болница приема болни с COVID-19 зараза от общините Лом, Вълчедръм, Брусарци, Якимово, Медковец, цялата област Монтана и от област Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР