В общинската Акушеро-гинекологична болница във Варна скоро ще заработи кабинет

...
В общинската Акушеро-гинекологична болница във Варна скоро ще заработи кабинет
Коментари Харесай

Варна се бори с демографската криза. Разкриват нов център за репродуктивно здраве

В общинската Акушеро-гинекологична болница във Варна скоро ще проработи кабинет за безвъзмездни съвещания за репродуктивно здраве. Това сподели през днешния ден координаторът на Управителния съвет на фондация „ Искам бебе “ Валентина Иванова, която взе участие в обучителен семинар, проведен от неправителствената организация, на тематика „ Младите българи – архитекти на смяната “. Тя добави, че задачата на кабинета е младите да получат навременна експертна помощ и съвет, с цел да не се бавят при планирането на потомство. 

Пред младежите, които участваха на форума, ръководителят на фондацията Радина Велчева сподели, че от съвсем 7 години възрастта на пациентките с репродуктивни проблеми се е усилва. Тя изнесе данни на Българската академия на науките, съгласно които сред 13 и 15 на 100 от двойките у нас имат фертилни проблеми. Данните за страната сочат, че тя е в демографски срив и през предходната година са родени 56 596 бебета или с 2600 по-малко от миналата.

Велчева уточни, че Варна е пионер в поддръжката на двойки с репродуктивни проблеми в страната и като дълготрайност на общинската инвитро стратегия,  и като отпуснати средства. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР