В общините Мъглиж и Баните се провеждат избори за кмет.

...
В общините Мъглиж и Баните се провеждат избори за кмет.
Коментари Харесай

Частични местни избори в Мъглиж и Баните, в Обзор решават дали да се отделят от Несебър

В общините Мъглиж и Баните се организират избори за кмет. В Обзор пък вземат решение на референдум дали да се отделят от Несебър в независима община, предава БТВ.
Около 10 000 души имат правото на глас, с цел да дефинират кой ще е кметът на община Мъглиж. Своя избор те могат да упражнят в общо 15 изборни секции. за кмет са самобитна генерална подготовка за парламентарния избор, тъй като упованията са й той да се организира в изискванията на пандемична конюнктура. Всеки гласоподавател получава по една писалка преди да влезе в тъмната стаичка. Гласува с нея и по-късно може да ди я резервира или пък да я изхвърли. Освен за здравето, посредством мярката с химикалките локалната администрация се подсигурява е и за още нещо - цветът да е един, а не червен или черен, което би било нарушаване на закона.
 50% по-високо възнаграждение за членовете на СИК и ОИК на частичния локален избор на 28 февруари 50% по-високо възнаграждение за членовете на СИК и ОИК на частичния локален избор на 28 февруари
Членовете на общинските и на секционните изборни комисии ще получат с 50 на 100 повишени хонорари на частичните локалните избо...
Трима претенденти за кмет на Мъглиж през днешния ден се борят за националното доверие. До частичния избор се стигна, откакто досегашния кмет Господин Господинов умря предходната година. Изборният ден стартира тъкмо в 7 ч. и ще продължи 20 ч. Най-възрастният гласоподавател е жена, която на трети март ще навърши 101 години. За страдание обаче, през днешния ден тя няма да може да гласоподава, тъй като е при роднините си в Стара Загора. А най-младият гласоподавател е от село Тулово. Навършил е 18 на 23 февруари.
Трима са претендентите и за кмет на Община Баните в частичните локални избори. Вотът бе плануван след кончината на предходния кмет Милен Белчев. 3 599 са гласоподавателите по изборен лист в Община Баните. Те ще гласоподават в 16 секционни изборни комисии в общината. 12 членове на секционните изборни комисии към този момент са получили първа доза от имунизацията против COVID-19. Предвижда се да има и една преносима изборна секция за трудноподвижни и заболели хора.
" В момента нямаме болни от Коронавирус в общината, тъй че този проблем не ни тормози. Нямаме такива регистрирани и съблюдаваме общите ограничения, които са в епидемиологична конюнктура “, изясни Митко Огнянов, ръководител на ОИК-Баните.
Местен референдум пък се организира в Обзор. Опашки за гласоподаване се извиха още преди отваряне на секциите, съобщи кореспондентът на bTV в района. Жителите на града и 6 села дават отговор на въпроса " Подкрепяте ли предлагането за отделяне на нова община с център град Обзор? “. Право на глас имат 2114 души, а с цел да е годен референдумът би трябвало да гласоподават 846. Първият пристигнал да гласоподава, още в 6 часа сутринта бе 91-годишният Димитър Кисьов.
 Почина кметът на Мъглиж  Почина кметът на Мъглиж 
Днес от инфаркт умря кметът на община Мъглиж Господин Господинов. През есента на 2019 година той стартира третия си мандат като кмет.&...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР