В Община Варна са получени седем броя СУЕМГ - специализирано

...
В Община Варна са получени седем броя СУЕМГ - специализирано
Коментари Харесай

Доставиха машините за пробно гласуване във Варна

В Община Варна са получени седем броя СУЕМГ - профилирано устройство за електронно машинно гласоподаване за демонстрационно, така наречен пробно гласоподаване.

На машините е конфигурирана демоверсия на електронна бюлетина за гласоподаване на изборите за народни представители на 2 октомври, оповестиха от Общината.

Шест от машините са инсталирани в административните здания на Община Варна и петте региона – „ Одесос “, „ Приморски “, „ Младост “, „ Вл. Варненчик “ и „ Аспарухово “. Една машина ще бъде разполагаем на гласоподавателите поредно в кметствата - Каменар, Тополи, Казашко, Звездица и Константиново.

" Машините за в подготвеност за работа до 30 септември в границите на работното време на администрацията, заяви секретарят на общината Нора Момчева.

В Община Варна са формирани 407 изборни секции. В 394 от тях ще се гласоподава с машини, в това число: в 259 - с 1 машина, в 135 - с 2 машини. В 13 секции ще се гласоподава с хартиени бюлетини.

" Това са секциите в лечебните заведения, обществените домове и местата за задържане. С хартиени бюлетини ще се гласоподава и в случай че се образуват секции за гласоподаване с преносима изборна кутия ", уточни още Нора Момчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР