В община Своге са получавани сигнали за участъка от пътя,

...
В община Своге са получавани сигнали за участъка от пътя,
Коментари Харесай

Община Своге многократно е сезирала АПИ за злополучния път в Искърското дефиле

В община Своге са получавани сигнали за сектора от пътя, където стана тежката злополука с рейс, довела до гибелта на 16 души , като сигналите са препращани към Агенция " Пътна инфраструктура " и регионалния шеф, разяснява пред БНР зам.-кметът на града Георги Петков.

Асфалтът на това място е доста равен и върху пътя има натрупвания от масло и нафта , които при намокряне са като лед, изяснява живеещ в Своге водач " Предполагам, че този асфалт не дава отговор на шосейните условия . Доколкото съм чувал от познати, от сътрудници - споделят, че е парков асфалт . То е безпрепятствено като ламарина ", разяснява той и добавя, че на това място и при изсъхнало време " белѝ стават постоянно " и виражът на пътя " не е както би трябвало ".

" Изхвърля. Той е лек завой, не е изострен завой. Тези, които се движат от Своге към София, напряко ги изхвърля от горната страна . Там най-редовно си кърпят стената - от горната страна има една стеничка, бетонна, и се удрят доста постоянно. Тирове се завъртат. Наскоро имаше отново случай с два тира. Даже един се беше качил на мантинелата, където е изскочил рейсът ", прибавя водачът.

 Фирмата, ремонтирала пътя на мястото на злополуката, спазвала стандартите
Фирмата, ремонтирала пътя на мястото на злополуката, спазвала стандартите

Заради ремонта на Автомагистрала " Хемус ", придвижването на камиони е ориентирано през Искърското дефиле

" Не едно, две или три са писмата, които сме пратили за съответни сектори ", а последното изпратено писмо е от 10 дни и е за растителността над пътните платна , която основава опасности за придвижването. Сигнал е подаден за рисков сектор на изхода на Владо Тричков, където има към 20-метрово проваляне на асфалт и съвсем всяка седмица стават произшествия, добавя зам.-кметът Петков.

Рехабилитацията и ремонта на пътя на Искърското дефиле, който е над 80 км, се прави с ясно разграничение на правата и отговорностите на всички в строителния развой и контрола върху осъществяването и качеството, изяснява Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на АПИ и някогашен изпълнителен шеф на Агенцията.

 Шофьори предизвестяват за неприятно сцепление на асфалта при завои
Шофьори предизвестяват за неприятно сцепление на асфалта при завои

Преди месец са уведомили Министерство на регионалното развитие за незадоволителни ограничаващи уреди и растителност, пречеща на видимостта по пътищата

Пътят е признат с позволение за прилагане през декември 2016 , а асфалтът е положен през 2014-а, като гаранцията за осъществената рехабилитация изтича в края на тази година .

" Сигналите които сме получавали за нередности по пътя, в това число в съответния сектор на злополуката - ние и отвън плана сме го обезопасили незабавно ", а пътната администрация си е свършила работата, изяснява Атанасов.

 В Пирогов се борят за живота на трима от ранените край Своге
В Пирогов се борят за живота на трима от ранените край Своге

Все отново е добре, че остават постоянни

Припомняме, водачът на рейса, който катастрофира в събота край Своге, е карал кола за спешна помощ в София, преди да сътвори компанията си. Компанията е записана в Божурище. При тежката злополука край Своге на 25 август починаха 16 души . Сред починалите е и 13-годишно дете.

Продължава следствието на злополуката. Според данните от тахографа водачът се е движил с умерена скорост - 40-50 км в час . Пробата за алкохол на лидера също е негативна.

Ден преди злополуката е оповестено мнение, че пътят не е в положително положение, макар скъпия ремонт .

Местни поданици настояват, че въпросният сектор от пътя е рисков.

В понеделник в манастира " Рождество Богородично " , прочут и като " Седемте престола ", ще бъде отслужена панихида в памет на умрелите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР