В община Сливен е стартирана процедура, с която пътищата от

...
В община Сливен е стартирана процедура, с която пътищата от
Коментари Харесай

Община Сливен иска държавни пътища да станат общински

В община Сливен е стартирана процедура, с която пътищата от републиканската пътна мрежа, преминаващи през град Сливен, да станат общински.
Община Сливен задейства процедура пътищата от републиканската пътна мрежа, преминаващи през град Сливен, да станат общински.

Искането е изпратено до Министерския съвет и Агенция Пътна инфраструктура. Това заяви кметът Стефан Радев във връзка дадената опция от държавното управление общините сами да стопанисват пътищата, които досега са били държавни, осведоми БНР.

Кметът на града изясни повода за това искане с аргумента, че не е редно републикански път да минава през центъра на града. Това основава обилни компликации и ни стопира да влагаме в тази зона, тъй като тя е държавна благосъстоятелност, когато е републикански път, разяснява кметът.

Частите от републиканската пътна мрежа, които ощина Сливен упорства да станат общински са бул. „ Панайот Хитов “, улица „ Георги Раковски “ и по този начин нареченото „ Ичеренско шосе “ от разклона за село Сотиря до центъра.

Радев прибавя, че общината няма да желае от страната водещите до най-близките села пътища, тъй като поддръжката им е доста скъпа, а ще се концентрира към тези в общинския център.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР