В община Пловдив ще бъдат увеличени част на данъците, това

...
В община Пловдив ще бъдат увеличени част на данъците, това
Коментари Харесай

Увеличават част от данъците и таксите в Пловдив

В община Пловдив ще бъдат увеличени част на налозите, това оповестиха пред публицисти новият кмет Здравко Димитров и отрасловият зам.-кмет Илия Кирчев.

С 0,3 % се усилва такса битови боклуци за семействата - от 1,5 на 1,8 промила, или с 1,20 лв. на месец за домакинство. За юридическите лица този данък няма да се усилва. Няма да има смяна за налог здания, само че се предлага нарастване на налога за прекачване на парцел - от 2,5 на 3 %.

Областният шеф на Пловдив упорства за опазване на Бетонния мост в града

Повишение ще има и на туристическия налог. Ставките за стая в хотел с една звезда скача от 20 на 40 стотинки, за две звезди става 60 стотинки, за три звезди - 80 стотинки, за четири звезди 1 лев и за пет звезди 1, 20 лева

Намаление ще има на налог МПС с към 10 % на коефициента, само за колите с Евро 5 и 6. Това се постанова поради финансовото положение на общината, което не е такова, както бе показано от предходното управление, сподели кметът.

Замразени заплати в администрацията и оптимизация на личния състав в общинските предприятия е друга мярка в тази посока. Събираемостта на приходите на общината към днешна дата е близо 78 %, и до края на годината тя няма да надвиши 80 на 100, уточни Илия Кирчев.

По думите на Здравко Димитров има доста контракти, които са подписани от предходната администрация на общината в последния миг, и които не са обезпечени финансово. В момента се ревизират всички покупко-продажби, подписани в "12 без 5 ", сподели кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР