В Община Перник е настъпила щета за над 1.2 млн.

...
В Община Перник е настъпила щета за над 1.2 млн.
Коментари Харесай

Бивши кметове на Перник са ощетили общината с 1.2 млн. лв., твърди прокуратурата

В Община Перник е настъпила вреда за над 1.2 млн. лева поради дейности, за които са събрани доказателства. И двамата някогашни кметове в друг интервал през 2014 година са направили съзнателно, съгласно прокуратурата, дейности по работа, след което е имало повтаряне на действия от две разнообразни компании.

Действията по сметосъбиране и транспортиране са били осъществени от една компания, а другата е получила 1.2 млн. лева без да има каквито и да е документи и доказателства за действително осъществени дейности. Това разгласи в утринния блок на Българска национална телевизия Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.

Тя изясни, че Илинка Никифорова, която е била краткотрайно изпълняващ длъжността кмет за месец през 2014 година. е свикала спешен щаб в Община Перник без да е налице рецесия или злополучие. Установено е, че даже не е имало заплаха от биологично заразяване на популацията. За да се избегне дългият и тежък път на социална поръчка, а и с цел да се облагодетелства една съответна компания, която да получи 1.2 млн. лева са били основани документи, твърди прокуратурата. По този метод без да е налице злополучие са основани условия да се разплати общината в интерес на едно комерсиално сдружение, което съгласно нас не е направило,каквото и да е деяние по сметоизвозване и сметопочистване, изясни Арнаудова.

Пред БиТиВи Арнаудова уточни, че кръгът на обвинените по това следствие не е привършен, продължава събирането на доказателства и е допустимо да се стигне и до други обвинявания, сподели представителят.Доказателствата, с които прокуратурата разполага, са главно отчет на Агенция за държавна финансова ревизия, голям брой свидетелски показания, документите, които през вчерашния ден са конфискувани от Общината и материални доказателства, събрани в границите на вчерашните претърсвания, сподели Арнаудова.

Двамата обвинени - Иван Иванов (от ГЕРБ, който пое ръководството на града, откакто предходният, Росица Янакиева, стана депутат) и Илинка Никифорова, която е била краткотрайно изпълняващ длъжността кмет за месец през 2014 година. са отказали да дадат пояснения. По думите на Арнаудова закононарушенията са задоволително тежко наказуеми. Освен това има и още едно подозрение за документи закононарушения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР