В община Мездра въведоха нови мерки срещу разпространението на коронавируса,

...
В община Мездра въведоха нови мерки срещу разпространението на коронавируса,
Коментари Харесай

Заради CОVID-19: Затварят заведенията и дискотеките в Мездра, вижте какви мерки въведоха от Щаба

В община Мездра вкараха нови ограничения против разпространяването на ковид, оповестиха от администрацията.
Във връзка с записаното фрапантно нарастване на броя на инфектираните лица с CОVID-19 в Република България оперативният щаб към локалната администрация взе следните решения:

1. Считано от 26.10.2020 година до 30.11.2020 година, в това число, да се преустановят визитите след 22 часа в заведенията за хранене и развлечения (дискотеки, заведения за хранене, питейни заведения, кафе-аперитиви, заведения за бързо обслужване и др.), намиращи се на територията на община Мездра.
2. Да се преустановят всички събития, проведени на закрито (в т. ч. тържества като сватби, кръщенета, юбилеи и др.), а мероприятията навън - събори, празненства и други, да се организират при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като при скупчване на хора и неспособност за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1.5 м. жителите наложително да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т. ч. забрадка, шал, шлем и др.).
3. Да бъдат прекратени всевъзможни спортни и културни мероприятия на закрито, както и тържествата в детските градини и ясли. Временно да бъде прекратена и активността на пенсионерските клубове.
4. Да се сътвори по открития ред входно-изходен пропускателен режим на територията на пазарите в Мездра и с. Зверино.
Остава наложително спазването на физическа отдалеченост от 1.5 метра, носенето на защитно средство за лице, покриващо носа и устата и обезпечаването на дезинфектант на входа на всички търговски обекти и институции на територията на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР