В Община Казанлък днес пред журналисти бяха представени правилата за

...
В Община Казанлък днес пред журналисти бяха представени правилата за
Коментари Харесай

Младежки екопатрули подпомагат опазването на любимите места за отдих на казанлъчани

В Община Казанлък през днешния ден пред публицисти бяха показани разпоредбите за работа на първия общински юношески екопатрул, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “. Началото на активността на екопатрулите бе сложено при започване на седмицата. В тях вземат участие девойки и момчета от казанлъшките учебни заведения.
" Основно активността на екопатрулите е да способстват за запазване на обичаните места за отдих на казанлъчани, за облагородяване и разчистване на междублокови пространства и градинки, поддръжка на общинската благосъстоятелност ", сподели Десислава Минкова – специалист „ Младежки действия “ в Община Казанлък. Тя разясни, че 12 девойки и момчета на възраст от 15 до 29 години, с отличителни знаци за Младежки общински патрул до края на месец септември ще подкрепят против възнаграждение напъните на Община Казанлък за запазване на общинската благосъстоятелност и нейното стопанисване основно в източните и западни региони на града.
По-голямата част от младежите в екопатрулите са от 10а клас на Математическата гимназия в Казанлък. Тяхното предпочитание е подкрепено напълно от класния им началник Севдалина Младенова, която сподели, че за учениците в Математическа гимназия е всекидневие спазването на реда и дисциплината, и в този смисъл, за нейните възпитаници работата в екопатрула е едно естествено продължение на това, което се изисква в учебно заведение от младежите.
Младите хора и самодейността на Община Казанлък имат и поддръжката на РУ-Полиция–Казанлък и на охранителните компании в общината, които ще указват подпомагане на младежите в тяхната активност на екопатрули.
Дейността на екопатрулите е обединена под мотото „ Усмихни се на природата, с цел да ти се усмихне и тя “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР