В Община Казанлък бе получено уведомление от фирма “Кумакс Инвест

...
В Община Казанлък бе получено уведомление от фирма “Кумакс Инвест
Коментари Харесай

„Кумакс Инвест“ отказва да вози пътници в Казанлъшко

В Община Казанлък бе получено съобщение от компания “Кумакс Инвест ” ЕООД за прекъсване на междуселищния превоз на територията на общината, оповестяват от локалната администрация.

Според прессъобщение, оповестено на страницата на общината, това изненадващо деяние от страна на превозвача е жестоко нарушаване на настоящия контракт.

„ Буди неразбиране желанието на компания “Кумакс Инвест ” ЕООД да остави без връзка с общинския център хиляди поданици на обитаемоте места, и то в условия на пандемия. Оказва се, че съгласно компания “Кумакс Инвест ” ЕООД Община Казанлък би трябвало да дофинансира със средства от общинския бюджет частното сдружение. След полученото съобщение община Казанлък неотложно предприе всички нужни и вероятни ограничения и дейности за обезпечаването на междуселищния превоз за живеещите в Казанлъшко. В момента вършим всичко по силите си и няма да оставим обитаемоте места в общината без транспорт от и до града “, допълват от управата.
Продължава осъвременяването на постройката на поликлиниката в Казанлък
Осъвременяването на постройката на Районна Поликлиника Казанлък продължава. Това съобщи доктор Красимир Пейчев, шеф на заведението за изв...
Прочети повече
От сдружението поискали да прекратят контракта по взаимно единодушие. В случай, че предлагането им не бъде признато, те декларират, че от 7-ми февруари ще прекратят едностранно контракта по виновност на община Казанлък. От управлението на общината са безапелационни, че няма съображение за преустановяване по взаимно единодушие.

„ Не одобряваме Вашето предложение за преустановяване на Договор № Д07- 30/09.06.2017 год. за осъществяване на публичен транспорт на пасажери по взаимно единодушие! Във вашето писмо не изтъквате причини, от които да се направи умозаключение за взаимна изгода и за двете страни от преустановяване на контракта. С цитирания контракт Ви е предоставено осъществяването на публичен транспорт на пасажери, което е активност от извънредно значим публичен интерес. За тази активност Вие получавате заплащане, образувано от цената на билети, които самичък определяте. Причините, които изтъквате, са неполучаване на средства под формата на дотации и обезщетения от общинския бюджет. Следва да имате поради, че такива средства нито са уговаряни, нито са планувани в различен административен акт, с цел да очаквате такива и да Ви бъдат заплащани. Вашата облага следва да се образува от продажбата на билети и карти за осъществената услуга, а не от Държавни помощи “, написа общината в писмото си до превозвача.

Те смятат, че ще е по негова виновност прекратяването на контракта, защото община Казанлък „ е изпълнявала всичките си договорни отговорности, в това число изплащането на държавните дотации и обезщетения, според пълномощията си по закон и уговореното в контракта “. 



Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР