В община Брегово са монтирани седем помпи за отводняване на

...
В община Брегово са монтирани седем помпи за отводняване на
Коментари Харесай

Със седем помпи отводняват залетите територии в Брегово

В община Брегово са инсталирани седем помпи за отводняване на залетите територии след повишаване на равнището на река Тимок. Това заяви за Българска телеграфна агенция Станислав Генчев, шеф на видинската Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Нивото на водата в река Тимок продължава да е високо и основава усложнения при отводняването на залетите площи, посочи Генчев. В община Брегово остава оповестеното изключително състояние откакто водите на река Тимок се повишиха и бяха залети близо 8000 декара земеделска земя. Част от дворовете на крайните къщи в Брегово също са залети, сподели кметът на общината Милчо Лалов.

Бедствено състояние е оповестено и във видинското село Иново, където след пробив в защитната дига на река Делейнска бяха залети аграрни земи наоколо до селото. Към сегашния миг ситуацията е овладяно и няма заплаха за популацията, а община Видин е осигурила в допълнение още 500 чувала с пясък, с които е укрепена дигата.

Продължава денонощното наблюдаване на река Тополовец, край видинското с. Градец, където са предоставени 100 чувала с пясък от общината. Засега няма заплаха от наводнения за селата Рупци и Буковец.

Във видинския квартал "Нов път " е почнало отводняваненото на залятата от подпочвените води улица "Байкал ", оповестяват от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР